РАЦІОНАЛЬНЕ
ХАРЧУВАННЯ
До Всесвітнього дня
здоров'я, який відзначається кожного року 7 квітня, працівники
комунального закладу «Глухівська центральна районна бібліотека» разом з
працівниками Глухівськогб міського територіального центру за участю
завідуючої відділенням соціально-побутової адаптації Л.В. Шишко,
підготували годину корисних порад про значення раціонального харчування
в житті людини для слухачів університету третього віку «Активне
довголіття» факультету здорового способу життя.
Розпочалася зустріч з
розповіді про традиції українського народу щодо здорового харчування.
Завжди існували повсякденні, святкові і обрядові страви. Більш детально
про це можна дізнатися із книги «Культура і побут населення України».
На книжковій виставці
були представлені книги відповідної тематики і статті з газет та
журналів: «Здоровий образ жизни», «Будьмо здорові», «Дім. Сад. Город.».
Слухачі дізналися про
особливості різних вітамінів, їх вплив на організм людини і в яких
продуктах вони містяться.
Багатьох зацікавили
книги: В.І. Смоляра «Раціональне харчування», І.М. Скуріхіна «Як
правильно харчуватися», В.С. Михайлова «Культура харчування і здоров'я
сім'ї», Б.Л. Смолянського «Релігія і харчування», Д.С. Джарвіса «Мед та
інші натуральні продукти».
При перегляді книжкової
вистаки відбувалось жваве обговорення в якому брали активну участь
колишні медичні працівники Литвин Євгенія Володимирівна, Наливайко
Людмила Тимофіївка, вчитель хімії і біології Андреєва Алла Федорівна.
На закінчення бесіди
бібліотекар центральної районної бібліотеки Н.П. Бойко ознайомила
присутніх з рецептами до свят які можуть урізноманітнити наше меню,
зокрема, до Великодня.
Представлену на виставці
літературу можна знайти в читальній залі центральної районної бібліотеки.
|